radiator moersleutel

Drie tips van de loodgieter bij aansluiten radiatoren

By | Blog | No Comments

Radiatoren aansluiten is uiteraard noodzakelijk wanneer een nieuwe woning wordt opgeleverd. Woningen in Nederland kunnen immers niet zonder verwarming vanwege de koude temperaturen waarmee we hier in de winter te maken krijgen. Het aansluiten van radiatoren kan ook nodig zijn wanneer u de inrichting van uw woning heeft veranderd. Bijvoorbeeld door een aanbouw of uitbouw te plaatsen. Vanwege het grote belang van het verwarmingssysteem is het ook belangrijk dat de taak zonder fouten wordt uitgevoerd. Bij deze drie tips van de loodgieter bij aansluiten radiatoren.

Leidingen aan- en afvoer niet omwisselen

De eerste tip van de loodgieter bij radiatoren aansluiten is dat u zeker niet de leidingen van de aan- en afvoer van water moet omwisselen. Controleer daarom goed welke aansluiting op de radiator de aanvoer is en welke de afvoer. Wisselt u deze twee om dan gaat dit direct voor grote problemen zorgen. Als u niet goed weet welke leiding aan welke aansluiting gekoppeld moet worden, vraag dan advies aan een loodgieter.

Radiator ontluchten na aansluiting

Wanneer de leidingen eenmaal correct op de radiatoren zijn aangesloten dan is uw werk nog altijd niet gedaan. Om een optimale efficiëntie van het verwarmingssysteem te garanderen is nog wat nazorg noodzakelijk. Na het aansluiten de radiatoren ontluchten is heel belangrijk. Op de radiator zit een ontluchtingskraan die u moet opendraaien om de lucht uit het systeem te krijgen.

Waterdruk controleren en bijvullen

Na het aansluiten van de leidingen en het ontluchten van de radiator moet u ook nog de waterdruk controleren. Deze is af te lezen op een meter bij de cv-ketel. Indien de waterdruk niet tussen de 1.5 en 2 bar bedraagt, dan moet u het systeem bijvullen tot dit wel het geval is. Na het bijvullen moet u de radiatoren ook opnieuw ontluchten.

DeLoodgieterHoorn.nl - rooster

Vocht bestrijden in huis 

By | Blog | No Comments

Met vocht bestrijden in huis moet nooit te lang gewacht worden. Op het moment dat u vochtproblemen herkent kunt u het beste direct in actie komen. Dit advies geven we omdat problemen met vocht in een vroeg stadium makkelijker bestreden kunnen worden. Daarbij zal een te hoge luchtvochtigheid in huis na verloop van tijd ook gezondheidsproblemen teweegbrengen. Begin daarom direct met vocht bestrijden wanneer u het probleem in huis herkent. De volgende tips kunnen u hier wellicht bij helpen. 

Tekenen van vochtproblemen 

Er zijn verschillende tekenen waaraan u kunt herkennen dat er sprake is van vochtproblemen in huis. U zult bijvoorbeeld merken dat het langer duurt voordat het vocht in de badkamer opdroogt na het nemen van een douche. Ook zal de verwarming hoger dan normaal moeten worden gezet om u een warm gevoel te geven. Als het vochtprobleem al enige tijd aanhoudt, dan zal in huis ook sprake van vochtplekken en schimmelvorming zijn.  

Eerst zorgen voor goede ventilatie 

Indien het nodig is om vocht in huis te bestrijden, dan moet u altijd eerst zorgen voor een goede ventilatie. In veel gevallen is de oorzaak van vochtproblemen namelijk dat de lucht in huis niet voldoende geventileerd wordt. Zo moeten bijvoorbeeld ramen regelmatig opengezet worden om een kamer te luchten. Hiermee kan ook het aanwezige vocht in de kamer verdampen. Vocht bestrijden kan onder andere gedaan worden door meer ventilatieroosters te plaatsen.  

Professionele hulp bij vocht bestrijden 

Mocht na het goed ventileren van uw huis nog altijd sprake zijn van een vochtprobleem, dan kunt u professionele hulp inschakelen om te helpen bij vocht bestrijden. Loodgieters die gespecialiseerd zijn in vochtbestrijding hebben diverse methodes die zij kunnen inzetten voor verschillende problemen met vocht in huis. Men kan het probleem bijvoorbeeld verhelpen met het aanbrengen van extra isolatie, het plaatsen van een afdak of het impregneren van muren die vocht doorlaten.   

gootsteen verstopping

Zo los je een gootsteen verstopping op

By | Blog | No Comments

Veel Nederlanders spoelen hun borden schoon onder de kraan voor zij deze in de vaatwasser plaatsen. Op zich logisch, want zo heeft de vaatwasser minder werk. Het schoonspoelen van de borden kan echter ook een nadelig gevolg hebben: een verstopte gootsteen. Door de borden schoon te spoelen, komen er namelijk de nodige etensresten in de afvoer terecht. Deze kunnen zich aan de binnenkant van het leidingwerk gaan hechten. Wanneer deze prop steeds groter en groter wordt, is een verstopping geboren. Heb jij reeds te maken met een gootsteen verstopping? Zo kom je ervan af!

Kokend water en afwasmiddel in je afvoer gieten

Heb jij geen ontstoppingsmiddel in huis? Geen probleem, want met afwasmiddel en kokend water kun jij de verstopping mogelijk ook verhelpen. Doe in eerste instantie een flinke scheut afwasmiddel in de afvoer. Laat dit vervolgens een minuutje of tien intrekken. Zet in de tussentijd de waterkoker aan. Doe deze goed vol. Kookt het water? Pak de waterkoker dan en giet het water door de afvoer. Het water kan er, in combinatie met het afwasmiddel, voor zorgen dat de verstopping verdwijnt. Dit is overigens ook een goede manier om een gootsteen verstopping in de toekomst te voorkomen.

Maak gebruik van een plopper of een ontstoppingsveer

Zit de verstopping nog steeds in je afvoer? Dan kun je nog een aantal andere stappen ondernemen om de gootsteen verstopping te verhelpen. Probeer het bijvoorbeeld eens met een ontstopper. Jij hebt vast en zeker wel ergens zo’n plopper liggen. Niet? Dan kun je er bij de plaatselijke bouwmarkt wel eentje halen. Het is ook mogelijk om jouw gootsteen te ontstoppen met een ontstoppingsveer. Breng deze veer altijd rustig, al draaiend in de afvoer in. Op deze manier voorkom je namelijk schade aan jouw afvoer. En mochten ook deze twee methodes niet werken, dan kun je altijd nog een loodgieter inschakelen.

CV-Ketel onderhoud voor de wintermaanden

CV-ketel onderhoud voor de wintermaanden slimme keuze

By | Blog | No Comments

De verwarming binnen uw woning is onmisbaar tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Met een trui zult u het immers niet warm genoeg hebben! Om er zeker van te zijn dat de cv-ketel de hele winterperiode goed blijft werken, is het essentieel dat u deze voor de wintermaanden laat onderhouden. Onze ervaren loodgieters helpen u hier graag bij. Tijdens het onderhouden van de cv-ketel binnen uw woning lopen we de onderdelen van de cv-ketel na op een beginnende slijtage of beschadigingen. Waar nodig zullen we de versleten onderdelen direct voor u vervangen om een cv-ketelstoring te kunnen voorkomen.

Wat te doen bij een cv-ketelstoring in de winter?

Mocht u vergeten zijn de cv-ketel te laten onderhouden, dan is de kans op een cv-ketelstoring relatief groot. Dit geldt in het bijzonder voor de wat oudere cv-ketels. Bij een cv-ketelstoring kunt u eerst kijken of u de storing zelf kunt verhelpen. Kijk bijvoorbeeld naar de foutcode op het display van uw cv-ketel en zoek deze op in de handleiding van het apparaat. Soms is het al voldoende om de cv-ketel te resetten.

Is het niet gelukt om de cv-ketelstoring zelf te verhelpen? In dat geval kan onze loodgieter bij u langskomen om de helpende hand te bieden. Wij zorgen vaak dezelfde dag nog voor een passende oplossing voor de cv-ketelstoring.

Nieuwe cv-ketel plaatsen voor de winter

Naast de mogelijkheid om uw cv-ketel te laten onderhouden kunt u deze ook laten vervangen. Zeker wanneer uw cv-ketel oud begint te worden kan het interessant zijn om over te stappen op een moderne combiketel. Het fijne aan een combiketel is het feit dat deze doorgaans een hoger rendement hebben en daarbij lagere onderhoudskosten met zich meebrengen. Voortaan hoeft u immers niet langer een losse boiler en losse cv-ketel te laten onderhouden, maar enkel nog uw nieuwe combiketel.

Tips tegen rioolverstopping

By | Blog | No Comments

Helaas kan een riool soms ineens verstopt zitten. Je zit dan met de handen in het haar, want wat moet je nu? Het bellen van een loodgieter kan al snel erg duur worden. Gelukkig kun je zelf ook nog het een en ander ondernemen om de verstopping weg te krijgen. We geven enkele tips!

Wat voor verstopping is het?

Soms hebt u bij een verstopping al een idee om wat voor verstopping het gaat. Soms is het opgehoopt vet of andere vuiligheid, maar het kan ook gaan om een verstopping die is veroorzaakt door – al dan niet – per ongeluk doorgespoeld frituurvet, een washand die de toiletpot in is gevlogen of een ander object wat de boel tegenhoudt. Wanneer er een object dwars zit, dan heeft ploppen en aan de slag gaan met chemische middelen over het algemeen weinig tot geen succes.

U kunt altijd nog de loodgieter bellen

Mocht een verstopping ondanks alle moeite niet verholpen kunnen worden, dan kunt u natuurlijk altijd nog een loodgieter bellen. Loodgieters hebben doorgaans veel ervaring op het gebied van verstoppingen. De ene verstopping is natuurlijk de andere niet, maar door deze lange ervaring en de juiste gereedschappen weten loodgieters vaak al heel snel waar een verstopping zich bevindt. Op die manier kan een verstopping snel verholpen worden. Een loodgieter kan ook helpen bij andere klussen, zoals het aanleggen van een sproei installatie in de tuin, het afstellen van de CV ketel of het omleggen van waterleidingen.

Waar moet u op letten bij het aansluiten van een gasfornuis?

By | Uncategorized | No Comments

gasfornuisEen gasfornuis gebruikt u waarschijnlijk bijna elke dag om uw eten mee te bereiden. Het is daarom van belang dat het fornuis naar behoren werkt en niet voor problemen zorgt. In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat u het verkeerd aansluiten van uw gasfornuis met uw leven moet bekopen. Het is daarom zaak dat u op een aantal dingen let bij het aansluiten van uw gasfornuis.

Goede voorbereiding

Voordat u begint met het aansluiten van uw gasfornuis, is het van belang dat u alle benodigde materialen in huis heeft. Zo moet u voor het aansluiten van de kookplaat op het gas een koppelstukje hebben en voor het afdichten van de aansluiting moet u speciale gastape gebruiken. Indien u niet zeker weet wat u allemaal nodig heeft, doet u er goed aan om hulp in te schakelen voor het aansluiten van uw gasfornuis.

Goede aansluiting

Bij het aansluiten van uw gasfornuis kunnen een aantal dingen mis gaan. Zo kan er een gaslekkage ontstaan door een verkeerde aansluiten en het kan zo zijn dat de slang oververhit raakt. Het is daarom van cruciaal belang dat alles goed aangesloten wordt. U wilt immers niet uw eigen leven en dat van andere op het spel zetten. Om het zekere voor het onzekere te nemen schakelt u een loodgieter in om alles naar behoren aan te laten sluiten.

De meest duurzame verwarming voor je huis

By | Uncategorized | No Comments

De opwarming van de aarde is een topic wat bij veel mensen speelt. De invloed die wij als mensen op het milieu hebben is voor veel mensen een aanleiding om bewust duurzamer met energie om te gaan. Door minder energie te verbruiken zorgen we namelijk voor minder CO2 uitstoot en daarmee ook voor een beter milieu. Veel energie in huis wordt verbruikt bij het verwarmen van de woning. Een duurzame verwarming is dan ook een goede manier om energie te besparen. Dit kan op twee manieren worden gedaan. Zo kan bijvoorbeeld meer efficiënt de warmte worden opgewekt met een zuinigere cv ketel. Ook is het een mogelijkheid om de woning op een efficiëntere manier op te warmen.

Een vloerverwarming in combinatie met een zonneboiler

cv ketel compri_cropDe woning op een meer efficiënte manier verwarmen kan worden gedaan met behulp van een vloerverwarming. Deze soort verwarming zorgt er namelijk voor dat de gegenereerde warmte op een meer gelijkmatige manier door de woning verdeeld wordt. Deze betere verdeling van warmte betekent dat er minder warmte en energie nodig is om de woning tot dezelfde temperatuur te verwarmen. Als een vloerverwarming gecombineerd wordt met de meest zuinige ketel dan is het resultaat de meest duurzame verwarming voor je huis. Op dit moment is de meest zuinige ketel een zonneboiler die gebruikmaakt van zonlicht om het water in de ketel te verwarmen.

Hoe kan een slimme thermostaat energie besparen?

By | Uncategorized | No Comments

Een slimme thermostaat kan energie besparen en tegelijkertijd dat voor elkaar krijgen zonder op het comfort te moeten beknibbelen. Dat beweren de energieleveranciers, en dus ook de leveranciers van de slimme thermostaten die immers vaak door de energieleveranciers zelf verkocht worden, maar wat is daar eigenlijk van waar?

Hoe kan er bespaard worden?Technician servicing heating boiler

Een slimme thermostaat bespaart energie doordat er slimmer verwarmd wordt. Simmer verwarmen, hoe werkt dat dan? Wel, we leven allemaal vrij gelijkmatige levens. Elke dag staan we rond dezelfde tijd op, zitten we om dezelfde tijd weer aan het diner en gaan we om dezelfde tijd naar bed. Vrij regelmatig dus. Een slimme thermostaat kan daar handig gebruik van maken. Wanneer er niemand thuis is, hoeft er immers ook niet verwarmd te worden. De slimme thermostaat houdt dat in de gaten en regelt het verwarmen.

Ook kun je zelf via een handige app overal ter wereld de verwarming van je woning regelen. Als de slimme thermostaat denkt dat je die dag om 17:00 thuis komt, maar je nog een afspraak blijkt te hebben, dan kun je via je smartphone of een tablet de verwarming uit laten tot je wel degelijk thuis komt. Op die manier hoeft de verwarming niet nutteloos ingeschakeld te worden.

Hoe ontstaan bevroren waterleidingen

By | Uncategorized | No Comments

Bevroren waterleidingen ontstaan meestal bij plots opkomende vorst. Het gaat dan meestal om temperaturen van -5 graden Celsius of kouder. In dergelijke gevallen vergeten mensen vaak hun leidingen af te sluiten en zijn ze slecht voorbereid op de vorst. Dat kan voor allerlei problemen zorgen, zoals bevroren leidingen, maar ook gebarsten of gescheurde leidingen. Het kan erg vervelend zijn en als je de problemen niet correct afhandelt kun je nog verder van huis belanden.

Lekkage in de waterleidingen

Wanneer je te maken hebt gehad met plotselinge vorst en jouw leidingen zijn gescheurd of gebarsten, dan is het verstandig niet gelijk de leidingen te gaan ontdooien. Je kunt in die gevallen beter wachten met het ontdooien tot dat een loodgieter aanwezig is. De loodgieter kan ervoor zorgen, dat de problemen beperkt blijven. Ook kan hij de lekke waterleidingen repareren of vervangen. Vaak is het ook mogelijk om gelijk de leidingen te laten isoleren, zodat je niet snel voor dezelfde problemen komt te staan. Als er geen sprake is van lekkage, dan kun je in de meeste gevallen ook zelf voorzichtig de leidingen ontdooien.

Working tools, plumbing, pipes and faucetsZelf aan de slag

Ga je zelf aan de slag met het ontdooien van de leidingen? Probeer dan eerst het probleem op te lossen door de leidingen te verwarmen middels de centrale verwarming. Is dat niet genoeg om het probleem op te lossen, dan kun je er ook een kacheltje bij zetten. Open vuur is niet verstandig om te gebruiken in deze gevallen.

Verbouwde badkamer Hoorn

De voordelen van een verbouwde badkamer

By | Uncategorized | No Comments

Het verbouwen van uw verouderde badkamer brengt een aantal voordelen met zich mee. Mogelijk moet u in uw huidige badkamer nog douchen in bad of misschien beschikt uw huidige badkamer niet eens over een bad. Indien u kiest voor een verbouwing, kunt u uw badkamer zo comfortabel maken als u zelf wilt. Daarnaast brengt het verbouwen van uw badkamer nog meer voordelen met zich mee.

Stijgende huisprijs

Het verbouwen van een badkamer heeft in de meeste gevallen positieve gevolgen voor de woningprijs. De waarde van uw huis wordt niet bijzonder veel groter als uw huidige badkamer pas een paar jaar oud is. Indien de badkamer al een jaar of twintig oud is, dan heeft een verbouwing zeker meerwaarde.

Eigen investering

Verbouwde badkamer HoornHet is heel goed mogelijk dat u uw huis helemaal niet wilt verkopen en dus ook niets heeft aan de eventuele meerwaarde. In dat geval moet u de verbouwing van uw badkamer vooral zien als een investering in uzelf. Zo kunt u na een lange dag werken even lekker ontspannen in een warm bad of gewoon even snel de inloopdouche inlopen als u ’s avonds nog weer andere plannen heeft.

Geld besparen

Tegenwoordig zijn er steeds meer water- en energiezuinige kranen op de markt. Indien u uw badkamer gaat verbouwen, kunt u dan ook het beste kiezen voor deze besparende kranen. Ze zijn mogelijk wat duurder in de aanschaf, maar uiteindelijk scheelt het u in de kosten die u maandelijks kwijt bent aan energie.